Ekspedisjonen går fra Kongsberg, gjennom Europa, ferge til Tunisia, Algerie, Spania, Marokko, Spania og tilbake til Norge.

torsdag 17. juni 2010

Ny frontrute og solfilm

I går fikk vi tilbake bilen fra Glassmester Hogstad med ny flott frontrute. Det blir nok mange ganger bedre enn den gamle som hadde en stor sprekk midt i synsfeltet.
Solfilm har vi også fått på plass og ikke bare ser det bra ut, men det hjelper forhåpentligvis litt mot varmen, en slags AC altså...
Til helgen er planen å få prøvepakket en gang for å se hvor god og/eller dårlig plass vi får. Det er også noen andre detaljer som skal på plass som f.eks koppholdere, man kan aldri få nok koppholdere!

Visum er en "stor" greie når man skal gjennom en del av landene vi skal. Alle landene i Sentral-Asia krever visum, og de fleste krever også "Letter Of Invitation" (LOI) før man får utstedt visum. Vi skjønte etterhvert at den eneste måten å være sikker på at visumkjøret skulle ende i vår favør var å få noen som faktisk kunne jobben på banen. Visumservice i Oslo tok på seg det ansvaret (mot en neve dollar) og det ser ut som det skal gå, men det blir på håret! Samme dag som vi drar kommer passene tilbake fra Tyskland (forhåpentligvis med visum for Uzbekistan og Turkmenistan), og meningen er at vi skal få Visum til Iran (i Oslo) samme dag som vi skal dra :) Litt av grunnen til at det er vanskelig å planlegge alle visumsøknadene er at man ikke kan søke et år i forveien, men gjerne ikke kan søke før 3 mnd før man skal entre landet. Prosedyrene og søknadsskjemaene forandrer seg også med jevne mellomrom, og av og til får man rett og slett avslag uten noen åpenbar grunn... Det blir selvfølgelig ikke enklere av at man skal kjøre bil hele veien og ikke ankommer med fly, som jo er det normale.

I Turkmenistan er vi pålagt å ha med oss en statsautorisert guide under hele oppholdet! Dette er jo en fin måte å sørge for at turister ikke "havner i trøbbel" som f.eks å ta bilder der det ikke er lov, eller i alle fall å ha kontroll på oss. Vi regner med at det blir en koselig kjøretur med 2 stk i baksetet og håper virkelig at guiden snakker engelsk. Noe sier meg at antallet turister i Turkmenistan ikke er veldig høyt og at noe liknenede i Norge ville banet vei for en god del nye arbeidsplasser. Men når alt kommer til alt så er det jo nye opplevelser som dette som er motivasjon for å kjøre "the odd way round" :) 


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar